Η Eurostat δημοσίευσε τα στοιχεία της έρευνας του 2019 σχετικά με τη χρήση ICT στα νοικοκυριά, η οποία περιλαμβάνει και στοιχεία για το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα οποία δείχνουν ότι οι διαδικτυακές αγορές συνεχίζουν να αυξάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27.
Ο νέος κορωνοϊός έχει επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές ψωνίζουν και πραγματοποιούν πληρωμές.
Αύξηση έως και 171% εβδομαδιαίως, σε σχέση με την ίδια εβδομάδα του 2019, παρατηρήθηκε στην καταναλωτική δαπάνη προϊόντων σε ηλεκτρονικά καταστήματα από Έλληνες τον Απρίλιο, δημιουργώντας νέο ρεκόρ μετά τον Μάρτιο που ξεκίνησε η περίοδος της καραντίνας.
Η πανδημία του COVID-19 και τα μέτρα, που επιβλήθηκαν παγκοσμίως για τον περιορισμό της διασποράς της, άλλαξε ριζικά πολλές καταναλωτικές συνήθειες.
H Ελλάδα στάθηκε άτυχη για τρίτη φορά, συμφώνησαν και οι τέσσερις ομιλητές της διαδικτυακής συζήτησης με τίτλο Η Ελληνική Οικονομία και η επόμενη μέρα της κρίσης του κορωνοϊού.
Σαφέστατη στροφή προς τις ηλεκτρονικές αγορές κάνουν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού δίνουν πιο συστηματική ψήφο εμπιστοσύνης στο online κανάλι.
Τον ρόλο του “ομφάλιου λώρου” με τον έξω κόσμο, απέκτησε το Διαδίκτυο με το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και κυρίως μετά από την επιβολή του lockdown σε πολλές χώρες του κόσμου.
Σε “πανδημία πλανητικών διαστάσεων” εξελίσσεται η εξάπλωση των παραπλανητικών πληροφοριών για τον κορωνοϊό. Μάλιστα, οι ψευδείς ισχυρισμοί για τον COVID-19 φαίνεται να εξαπλώνονται διαδικτυακά “ταχύτερα από τον ίδιο τον κορωνοϊό.
Υπό τη μέγγενη του νέου κορωνοϊού βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα, με τις διαστάσεις της κρίσης σε οικονομικό επίπεδο να είναι ακόμη αδιόρατες.
Αύξηση των καταγγελιών για προβλήματα κατά την υλοποίηση ηλεκτρονικών αγορών, διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα.
Ως πηγή πληροφόρησης για μία σειρά ζητημάτων, που σχετίζονται με την υγεία, χρησιμοποιούν πλέον το Διαδίκτυο οι πολίτες, παγκοσμίως.
Σημαντικές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες σε ανθρώπινο δυναμικό, διεθνές εμπόριο, εφοδιαστική αλυσίδα και χρηματαγορές θα είναι ο αντίκτυπος της πανδημίας σύμφωνα με έκθεση της ΕΥ που προβλέπει ότι 79% των επιχειρήσεων δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για διαχείριση κρίσεων.
Αύξηση των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας (κυρίως laptops) που αγοράζονται ηλεκτρονικά, παρατηρείται στην ελληνική αγορά από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το email marketing, είναι το κλειδί της επιτυχίας για τους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους. Περισσότερα από 205 δισεκατομμύρια email στέλνονται καθημερινά στον κόσμο!
Η πανδημία του κορονοϊού και οι συνθήκες περιορισμού των μετακινήσεων ή ακόμη και καραντίνας, στις οποίες μπαίνουν - εκούσια ή υποχρεωτικά - οι πολίτες, παγκοσμίως, οδήγησαν σε περαιτέρω αύξηση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Τις αντοχές των συστημάτων ψηφιακής ασφάλειας των επιχειρήσεων, ανά τον κόσμο, έρχονται να δοκιμάσουν περαιτέρω οι αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως το 5G, η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση.