image

Ο Κλάδος της Τεχνολογίας Πρωταγωνιστεί στις Δημόσιες Εγγραφές

Την ψήφο εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού προσέλκυσε ο κλάδος της τεχνολογίας και το 1ο τρίμηνο του 2022. Ο τομέας πρωταγωνίστησε στην αγορά των δημόσιων εγγραφών, καθώς πραγματοποιήθηκαν 58 συναλλαγές, αντλώντας $9,9 δισ.

Περισσότερα
image

4 στις 10 εταιρείες επιτάχυναν τον ψηφιακό τους βηματισμό λόγω πανδημίας

Σε μια άνευ προηγουμένου επιτάχυνση της αυτοματοποίησης των λειτουργικών τους διαδικασιών έχει οδηγήσει η πανδημία τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες στη χώρα μας επισπεύδουν τα επενδυτικά τους πλάνα, που σχετίζονται με την ψηφιοποίηση και την εφαρμογή νέων επιχειρηματικών μοντέλων.

Περισσότερα
image

2 στις 5 εταιρείες απέκτησαν δυνατότητα online πωλήσεων εν μέσω COVID-19

Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2021 “Από τις πολύ-επίπεδες Κρίσεις στην Αβεβαιότητα”, που παρουσιάστηκε χθες. “Το εμπόριο και εν γένει η επιχειρηματικότητα, καλούνται να πορευτούν εν μέσω ενός ρευστού περιβάλλοντος, πλήρους μη αναμενόμενων προκλήσεων, όπου η μοναδική σταθερά θα είναι ενδεχομένως η ανατροπή”, αναφέρει η σχετική έκθεση.

Περισσότερα
image

Η πανδημία εκτόξευσε τη χρήση της τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις

Σε ψηφιακό επιταχυντή έβαλε τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις η πανδημία και οι περιορισμοί, που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, οι εταιρείες στην Ευρώπη στράφηκαν στην τεχνολογία.

Περισσότερα
image

Πολλαπλασιάζονται οι ψηφιακές απάτες με τις δωρεές προς την Ουκρανία

Δόλιες ιστοσελίδες, που υποκρίνονται συγκεντρώνουν βοήθεια για την Ουκρανία, εντοπίζουν όλο και συχνότερα οι αναλυτές στο λεγόμενο “σκοτεινό διαδίκτυο”. Η Check Point Research (CPR) έχει διαπιστώσει πως υπάρχουν στο Darknet σελίδες απάτη για δωρεές σε βοήθεια της Ουκρανίας.

Περισσότερα
image

7 στις 10 εταιρείες αυξάνουν το 2022 τις επενδύσεις στην Πληροφορική

Σε ψηφιακό σπιράλ έχει βάλει η πανδημία τις επιχειρήσεις, με την Πληροφορική να βρίσκεται σταθερά υψηλά στην επενδυτική ατζέντα των εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ψηφιακός προσανατολισμός στον τομέα των επενδύσεων δεν αφορά μόνο τις μεγάλες εταιρείες, παγκοσμίως, αλλά και - αν όχι κυρίως - τις μικρομεσαίες.

Περισσότερα
image

Το 75% των εργαζομένων θέλει καλύτερες ευρυζωνικές υπηρεσίες

Οι άνθρωποι σήμερα εκτιμούν την αξία του Διαδικτύου περισσότερο από ποτέ, θεωρώντας ότι η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη δεν θα συμβεί χωρίς καθολική πρόσβαση σε γρήγορο και αξιόπιστο Διαδίκτυο. Η σημασία της αξιόπιστης σύνδεσης στο Διαδίκτυο γίνεται σήμερα ακόμη πιο εμφανής λόγω της εξ αποστάσεως εργασίας.

Περισσότερα
image

Νέο κακόβουλο λογισμικό ελέγχει λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό, που διανέμεται ευρέως μέσω εφαρμογών παιχνιδιών στο επίσημο κατάστημα της Microsoft, εντόπισαν οι ερευνητές. Σύμφωνα με την Check Point Research (CPR), το νέο κακόβουλο λογισμικό, με την ονομασία Electron-bot, μπορεί να ελέγχει τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων των θυμάτων του, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Google και Sound Cloud.

Περισσότερα
image

Οι επιχειρήσεις δεν αξιοποιούν, ακόμη, στο έπακρο το mobile technology

Αδυναμία να αξιοποιήσουν στο έπακρο την κινητή τεχνολογία (mobile technology) έχουν ακόμη και σήμερα οι εταιρείες ανά τον κόσμο. Σε μια χρονική συγκυρία, όπου η ψηφιοποίηση παίζει κομβικό ρόλο στην επιχειρηματική λειτουργία, σχεδόν οι μισές εταιρείες (45%) αποτυγχάνουν να αξιοποιήσουν την κινητή τεχνολογία στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν στις προκλήσεις της μεταπανδημικής εποχής.

Περισσότερα
image

1 στους 3 πελάτες τραπεζών στην Ελλάδα επιμένει ψηφιακά και μετά την πανδημία

Έντονη είναι η στροφή των Ελλήνων καταναλωτών προς το ψηφιακό περιβάλλον και όσον αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές. Το 28,9% των Ελλήνων, για παράδειγμα, δηλώνει ότι θα σταματήσει να επισκέπτεται τα φυσικά καταστήματα των τραπεζών, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τις ηλεκτρονικές τους υπηρεσίες.

Περισσότερα
image

Στη 19η θέση της Ε.Ε. η Ελλάδα στο e-commerce για το 2021

Έδαφος κερδίζουν οι ηλεκτρονικές αγορές πανευρωπαϊκά, με τους Έλληνες καταναλωτές να δίνουν και αυτοί ψήφο εμπιστοσύνης στο ψηφιακό κανάλι. Μέσα σε έναν μόλις χρόνο και υπό το βάρος των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημικής κρίσης, το ποσοστό των Ελλήνων, που κάνουν online αγορές, αυξήθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Περισσότερα
image

Κατά 198% αυξήθηκαν οι αφίξεις digital nomads στην Αθήνα σε μια πενταετία

Το προφίλ της, ως ένας ελκυστικός προορισμός για ψηφιακούς νομάδες (digital nomads), χτίζει η Ελλάδα και κυρίως η ελληνική πρωτεύουσα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αθήνα έχει για την πενταετία 2017-2021 τον τρίτο πιο γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης, παγκοσμίως, μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για ψηφιακούς νομάδες.

Περισσότερα
image

31η η Ελλάδα μεταξύ 138 χωρών στις ταχύτητες mobile internet

Την 31η θέση ανάμεσα σε 138 χώρες ανά τον κόσμο καταλαμβάνει η Ελλάδα όσον αφορά τις ταχύτητες του mobile Internet, που απολαμβάνουν οι Έλληνες χρήστες. Η μέση ταχύτητα σύνδεσης (download) μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας στη χώρα ήταν τα 51,42 Mbps τον Δεκέμβριο του 2021.

Περισσότερα